Wszyscy wiemy: woda w upalne dni to podstawa. Nawet małe dziecko zdaje sobie sprawę, że lata nie przetrwamy bez orzeźwiającej H2O. Mimo wszystko wraz z końcem wysokich temperatur, woda coraz rzadziej pojawia się w naszych jadłospisach
Tradycja nakazuje, aby w wigilijnym menu znalazły się dania bazujące na zbożach, grzybach, warzywach, owocach, maku, orzechach, miodzie oraz rybach. Pokarmom tym już w czasach przedchrześcijańskich przypisywano symboliczne, wręcz magiczne znaczenie
Jak zdrowo się odżywiać, dostarczając jednocześnie organizmowi wszystkich makro- i mikroelementów niezbędnych przy uprawianiu sportu? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, gdyż każdy potrzebuje indywidualnie dobranej diety, komponowanej zg
Kwasy omega 3 mają wiele zdrowotnych właściwości. Według najnowszych badań mogą również pomagać obniżać ryzyko chorób dziąseł
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby
Jak schudnąć w zgodzie z własnym organizmem? Jak zredukować tkankę tłuszczową i wzmocnić mięśnie? Jaki wpływ na naszą dietę mają hormony?