W 2011 r. statystyczny Polak spożył średnio niewiele ponad 39 kg owoców i ich przetworów. To niemal 10 kg mniej niż 10 lat temu! Kampania „Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców” ma przekonać
Zieleń kojarzy się z wiosną. Wiosną staramy się również zmienić nasze menu, aby było lekkie i zdrowsze. Dietę zieloną mogą stosować zarówno dzieci, jak i seniorzy, nie ma żadnych przeciwwskazań do jej stosowania
Żyjemy szybko, pracujemy szybko i jemy szybko, nie dostarczając do naszego organizmu właściwych składników odżywczych. Dlatego też warto jest poznać zasady zdrowego odżywiania
Kto nie marzyłby o tym, aby zajadać się ulubionymi smakołykami, a przy okazji chudnąć, bez konieczności liczenia kalorii? Prawdopodobnie tutaj właśnie tkwi sekret popularności diet-cudów, obiecujących bezkarne objadanie się przy pełnej skuteczności
Większość z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki kawy. Lubimy budzić się jej smakiem i zapachem, pozwala nam kreatywniej myslec, dodaje enregii. Co jednak, gdy kawa przestaje dzialać? Sięgamy po następna filiżankę
Catherine Zeta-Jones lubi zajadać się łososiem i frytkami, a ćwiczenia pozwalają jej bez wyrzutów sumienia cieszyć się jedzeniem
Aktywność zdecydowanie wpływa na samopoczucie. Osoby wysportowane z reguły są bardziej otwarte, świadome swojej wartości, uśmiechnięte i pełne wigoru – o tym, czym może stać się dla nas sport, o metodzie małych, ale skutecznych kroków oraz o