Jedną z konsekwencji wadliwego żywienia jest otyłość. Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że otyłość niesie ze sobą ryzyko wielu chorób.
Przybyło ci ostatnio kilka centymetrów w pasie i nie wiesz dlaczego? A może ćwiczysz regularnie, a mimo to, ilość nagromadzonych kilogramów nie maleje? Jeśli tak, czeka cię dokładna analiza nawyków żywieniowych...
Mamy wspaniałą wiadomość dla łakomczuchów. Istnieją takie produkty, które zachwycają niezwykłym smakiem i dodatkowo ich spożywanie sprawia, że zaczynamy tracić na wadze.
W XXI wieku otyłość dosięga coraz więcej ludzi nie tylko za oceanem, ale także w Europie i Polsce. Dietetycy alarmują: przy pomocy łyżki i widelca kopiemy sobie grób
Z każdej strony następuje zmasowany atak- ludzkie spojrzenia są bezlitosne. Dodatkowe kilogramy są dla nas ogromnym problemem. Jest jednak na to sposób-trzeba wypowiedzieć im wojnę
Według najnowszych badań naukowców jedząc duże ilości orzechów, ryb i zielonych warzyw można ograniczyć ryzyko wystąpnienia choroby Alzheimera
Czarna herbata jest jednym z najchętniej pijanych napojów na świecie. Wielbicieli jej intensywnego aromatu nie brakuje, mimo iż na półkach sklepowych jest wiele innych rodzajów herbat
Zastanawiałaś się kiedyś, jak to jest, że Francuzki jedzą tłuste gęsie wątróbki i nie tyją? A Włoszki zajadają się makaronem i nadal cieszą się idealną figurą. W czym tkwi ich sekret?
Owoc kminku ma specyficzny zapach i palący, korzenny smak. Jest środkiem leczniczym i przyprawowym. Zawiera duże ilości olejku lotnego, olej tłusty, flawonoidy, związki białkowe, cukry i inne.
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.