Do przygotowania swojego gainera będziesz potrzebował dwóch składników; płatków owsianych oraz jakiegoś białka w proszku, może to być szybko-wchłanialne białko serwatki które i tak zwolni swoją wchłanialność przez to że będzie
Regularne spożywanie napojów gazowanych i słodzonych jest bezpośrednio związane z większym ryzykiem wystąpienia zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2 - ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Diabetes Care"
Według najnowszych badań naukowców jedząc duże ilości orzechów, ryb i zielonych warzyw można ograniczyć ryzyko wystąpnienia choroby Alzheimera
Czarna herbata jest jednym z najchętniej pijanych napojów na świecie. Wielbicieli jej intensywnego aromatu nie brakuje, mimo iż na półkach sklepowych jest wiele innych rodzajów herbat
Zastanawiałaś się kiedyś, jak to jest, że Francuzki jedzą tłuste gęsie wątróbki i nie tyją? A Włoszki zajadają się makaronem i nadal cieszą się idealną figurą. W czym tkwi ich sekret?
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby
Jak schudnąć w zgodzie z własnym organizmem? Jak zredukować tkankę tłuszczową i wzmocnić mięśnie? Jaki wpływ na naszą dietę mają hormony?