Tłuszcze MCT są doskonałym źródłem energii, wspomagają procesy anaboliczne oraz ułatwiają odchudzanie. Czemu zawdzięczają swoje unikatowe właściwości? Gdzie ich szukać? Jak dawkować, by uniknąć niekorzystnych efektów ubocznych?
W Polsce jabłka jedzą niemal wszyscy – spośród badanych osób aż 94% przyznało, że w ciągu ostatnich 12 miesięcy spożywało ten owoc. Najchętniej sięgamy po jabłka surowe (83%) oraz sok jabłkowy (74%). W jabłkach badani najbardziej cenią
Obok karpia i pierogów to obowiązkowy składnik wigilijnej kolacji. Ci którzy sięgają po niego tylko raz w roku, nie wiedzą co tracą. Śledzie, tak jak inne ryby, są bogate w dobroczynne dla zdrowia kwasy omega-3, ale nie tylko
Głód, złe samopoczucie i brak energii, to najczęstsze przyczyny przerwania diety i frustracji, która nam towarzyszy, kiedy chcemy stracić zbędne kilogramy. Najnowsze badania pokazują, że osoba głodna dużo wolniej traci wagę
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby