Składniki: pół szklanki żurawiny, szklanka jogurtu, łyżka zmielonego siemienia lnianego, łyżeczka miodu, 1/4 łyżeczki cynamonu, mięta lub melisa
Warzywa i owoce wstępują w przeróżnych kolorach. Barwę nadają im naturalne barwniki, takie jak karotenoidy, chlorofil czy antocyjanozydy. Substancje te wykazują również silne działanie biologiczne. Po kolorze możemy wstępnie powiedzieć, jak
- 45 dag łososia - 2 łyżeczki oliwy z oliwek - 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny - 1/4 łyżeczki soli - szczypta świeżo zmielonego pieprzu - 2 zmielone ząbki czosnku - 2 łyżeczki posiekanych świeżych liści rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego - kapary
Chleb jada się na całym świecie. Zanim na dobre zadomowił się na naszych stołach, długo konkurował z kluskami oraz tzw. bryją. Bryja była jednolitą papką, gotowaną z rozgniecionego zboża, wody i mleka.
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby