Grubi żyją 6-7 lat krócej twierdzi „Framingham Heart Study”. Swego czasu magazyn „Journal od the American Medical Association”, ogłosił, że otyłość stanie się główną przyczyną śmierci, prześcigając nikotynę. Przedstaw
Otyłość kiedyś była traktowana tylko jako problem estetyczny. Dziś już wiemy, że jest to choroba, która w dodatku może prowadzić do innych dolegliwości. Cukrzyca, problemy z kręgosłupem i stawami, osteoporoza, kłopoty z układem krążenia i sercem, z
Fitness kojarzy ci się z brakiem tchu i potem na całym ciele? Nie koniecznie tak intensywny wysiłek może być najlepszy dla twojego ciała. Naukowcy pod kierownictwem badaczki Steriani Elavsky, dowiedli właśnie, że to umiarkowany trening jest najbardziej ef
Do wakacji pozostały jeszcze dwa miesiące. To wystarczający czas, aby zadbać o sylwetkę przed założeniem kostiumu kąpielowego. Umiejętnie łącząc dietę i aktywność fizyczną, do lipca można zgubić nawet 20 kilogramów
Jako warzywo ma wciąż niewielu amatorów, a szkoda. – Cykoria posiada nie tylko wartości odżywcze, ale i zdrowotne. Jest krucha, smaczna... warto spróbować
Kobiety, które w czasie ciąży spożywają produkty zawierające dużo tłuszczu mogą narazić swoje potomstwo na większe ryzyko wad wrodzonych - informuje pismo "Human Molecular Genetics".
Antygeny wytwarzane przez grupę krwi AB są czasami podobne do produkowanych przez grupę A, czasami B, a niekiedy są fuzją ich obu
Białko jest niezbędnym do życia, głównym składnikiem budulcowym mięśni, kości, skóry, krwi i tkanek naszego ciała, czyli każdej żywej komórki
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby