Co najchętniej jadają Polacy na drugie danie? Większość osób zgodnie odpowie, że jest to kotlet z ziemniakami i surówką. Czasami ziemniaki zastępują białym ryżem, a kotleta gulaszem, rybą, a także spaghetti. A może by tak odejść na jak
Od sześciu lat, 1 lipca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Owoców. To świetna okazja by sięgnąć po dobra natury, zmienić swoją dietę i zacząć cieszyć się zdrowiem i energią. Doceniając potencjał owoców możemy liczyć, że nasz organizm odwdzięczy
Często zastanawiamy się, jakie pieczywo warto kupić. Mamy ogromny wybór gatunków chleba – ciemne, jasne, także z ziarnami, wszystkie wyglądają apetycznie. Po które z nich sięgnąć?
Wysiłek fizyczny rozbudza nasz metabolizm. Ale pamiętajmy, że tylko odpowiednie podejście do treningu zagwarantuje nam sukces. Trening na czczo może wpłynąć na naszą niekorzyść, dlaczego? Ponieważ spalamy mięśnie, a nie tłuszcz! Dlatego śniadanie to podst
Ta mało popularna, niesamowita jagoda ma 3 razy więcej antyoksydantów niż borówka! Maqui, a właściwie Aristotelia chilensis jest wiecznie zielonym krzewem rosnącym w Argentynie i Chile
Swoje oszałamiające ramiona aktorka zawdzięcza specjalnemu treningowi i ciężkiej pracy. Jak sama twierdzi uwielbia ćwiczyć, gdyż pozwala jej to nosić romantyczne sukienki na przyjęciach i... ciężką broń na planie.
6 września 2015 roku startuje jubileuszowy 25. Półmaraton PHILIPS Piła. Tradycją pilskiego półmaratonu kultywowaną od 2006 roku, jest umieszczanie na medalu wizerunku czołowego polskiego maratończyka w historii polskiej lekkiej atletyki