Coraz bardziej przetworzone jedzenie, siedząca praca i spędzanie wolnego czasu przed telewizorem lub monitorem komputera doprowadziły do dramatycznego wzrostu odsetka osób z otyłością na przestrzeni ostatnich lat. W Polsce już ponad 20 proc. kobiet
Zdarza się tak, że znużeni niepowodzeniami w kwestii odchudzania mamy chęć skusić się na krótszą i łatwiejszą drogę – łyknę tabletkę, wypiję jakiś kisielek i PUF! Kilogramów nie ma. Zastanawialiście się kiedyś, jak to działa?
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Brzoskwinie pochodzą z Chin, gdzie uznawane są za symbol dziewictwa i płodności. Zanim dotarły stamtąd do Europy, a później do Ameryki, trafiły do Persji, gdzie nazwano je perskimi jabłkami
Co chwila tworzone są nowe diety: krótko bądź długotrwałe. Czy każda dieta jednak jest tak cudowna? Która skutkuje? Która nie wyniszcza organizmu?
Zaleca się, aby woda była podstawowym rodzajem płynu pitego na co dzień. Żeby wybrać tą najlepszą powinniśmy zwrócić uwagę na skład mineralny, ktróry decyduje o walorach zdrowotnych i zastosowaniu wody
Tajemnica młodego wyglądu i piękna tkwi we właściwie skomponowanym jadłospisie, zawierającym witaminy i niezbędne pierwiastki
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby