500 g filetów z pstrąga 50 g płatków migdałów 2 jaja 2 łyżki oliwy Przyprawy Kamis: 2 łyżeczki Majeranku Pieprz biały mielony Sól morska w młynku
Chleb jada się na całym świecie. Zanim na dobre zadomowił się na naszych stołach, długo konkurował z kluskami oraz tzw. bryją. Bryja była jednolitą papką, gotowaną z rozgniecionego zboża, wody i mleka.
6 września 2015 roku startuje jubileuszowy 25. Półmaraton PHILIPS Piła. Tradycją pilskiego półmaratonu kultywowaną od 2006 roku, jest umieszczanie na medalu wizerunku czołowego polskiego maratończyka w historii polskiej lekkiej atletyki
Niniejsza książka zawiera zestaw ćwiczeń opracowanych przez Benitę Cantieni, przeznaczonych dla osób, które są niezadowolone ze swoich kształtów i chcą poprawić to, co pominęła natura, a także dla wszystkich tych, którzy cierpi