Co chwila tworzone są nowe diety: krótko bądź długotrwałe. Czy każda dieta jednak jest tak cudowna? Która skutkuje? Która nie wyniszcza organizmu?
Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele błędów żywieniowych popełniamy, a tym samym niszczymy nie tylko sowją ładną sylwetkę, ale również swoje zdrowie
Czy macie koleżankę, która nigdy się nie odchudzała? Wyjątek stanowią te z nas, które nie muszą dbać o to, co i w jakiej ilości jedzą. Kobiety są specjalistkami od wartości kalorycznych potraw
Na początku XX wieku Miecznikow wysunął tezę, że tzw. mleko bułgarskie, czyli mleko poddane fermentacji specyficzną mikroflorą, jest przyczyną długowieczności Bułgarów
Nadejście wiosny i pierwsze promienie słońca to dla wielu inspiracja, aby zmienić swoje nawyki żywieniowe na lepsze. Organizm po zimie potrzebuje większej dawki energii, którą można znaleźć w produktach popularnych szczególnie o tej porze ro
Wielu ludzi może doświadczać frustracji z powodu ponownego przybrania na wadze po diecie. Jednak najnowsze badanie dowodzi, że dzięki zmierzeniu poziomu hormonów apetytu jeszcze przed przejściem na dietę, będzie można przewidzieć, czy niechciane ki
Coraz częściej mówi się o zdrowej diecie opartej na surowych, nieprzetworzonych produktach. Witarianizm i hasło: „jeśli możesz zjeść coś na surowo – zrób to!” staje się kluczem do utrzymania zdrowia i spowolnienie proces&oa
Polska produkuje 250 tysiące ton pieczarek rocznie. Jesteśmy największym producentem pieczarki w Europie. Nasi sąsiedzi zachwycają się pieczarką. Warto przyjrzeć się z bliska temu grzybowi, który wcale w lesie nie rośnie
6 września 2015 roku startuje jubileuszowy 25. Półmaraton PHILIPS Piła. Tradycją pilskiego półmaratonu kultywowaną od 2006 roku, jest umieszczanie na medalu wizerunku czołowego polskiego maratończyka w historii polskiej lekkiej atletyki