Jedną z konsekwencji wadliwego żywienia jest otyłość. Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że otyłość niesie ze sobą ryzyko wielu chorób.
W świecie internetu krąży wiele mitów, prawdziwych lub fałszywych na temat zdrowego odżywiania, odchudzania i produktów, które mają sprawić, że będziemy szczuplejsi, zdrowsi a co za tym idzie szczęśliwsi. Informacje te są powielane, k
Czekoladę produkuje się z nasion drzewa kakaowego, pochodzącego z Ameryki Południowej. Główną jej zaletą jest wpływ na dobre samopoczucie. Zawdzięcza to zawartości magnezu oraz umiejętności wyzwalania w mózgu substancji poprawiających nastr&
Biszkopt: 6 jajek 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Maślany krem: 20 dag masła 12,5 dag margaryny 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wódki Do dekor
Coraz częściej, zamiast restauracji, wybieramy własne wyroby. Kiedyś, nawet pięknie i elegancko przygotowany przez nas posiłek po wyjęciu z opakowania, tracił swój zachęcający wygląd. Teraz mamy możliwość wyboru takich pojemników n
Czy mięso jest pożywne i sprzyjające naszemu zdrowiu? W jaki sposób mięso nam zagraża? Jakie wartości ma mięso? Jakie mięso jest najlepsze? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedzi w poniższym artykule
Cukier to forma węglowodanów wytwarzanych przez rośliny. Jednak jego nadmierne spożycie jest niekorzystne dla naszego zdrowia. Cukier tuczy, kradnie z organizmu ważną witaminę B1, ponadto odpowiedzialny jest za cukrzyce, arteriosklerozę, osłabienie
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.