Ryby są zdrowe, zawieraja wiele waznych dla organizmu składników odżywczych. Sprawdź ile maja kalorii
Ważnym elementem portugalskiej sztuki kulinarnej są zupy, a wśród nich tzw. zielona zupa (caldo verde), której barwa jest wynikiem zastosowania dużej ilości drobno pokrojonej kapusty galicyjskiej (couve galega), a także ziemniaków, ce
Bakłażan jest niezbędnym składnikiem wielu dań kuchni śródziemnomorskiej. Jego miąższ wykorzystywany jest także do przyrządzenia potraw typowych dla kuchni arabskiej. O jego wyjątkowości decyduje oryginalny kształt, kolor, ale nie tylko...
Był czas, kiedy dieta kopenhaska robiła wielką furorę. Na szczęście czas jej świetności już minął i coraz mniej osób decyduje się na jej stosowanie. To jedna z najmniej racjonalnych diet alternatywnych
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby
Jak schudnąć w zgodzie z własnym organizmem? Jak zredukować tkankę tłuszczową i wzmocnić mięśnie? Jaki wpływ na naszą dietę mają hormony?