Coraz częściej, zamiast restauracji, wybieramy własne wyroby. Kiedyś, nawet pięknie i elegancko przygotowany przez nas posiłek po wyjęciu z opakowania, tracił swój zachęcający wygląd. Teraz mamy możliwość wyboru takich pojemników n
Czy mięso jest pożywne i sprzyjające naszemu zdrowiu? W jaki sposób mięso nam zagraża? Jakie wartości ma mięso? Jakie mięso jest najlepsze? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedzi w poniższym artykule
Cukier to forma węglowodanów wytwarzanych przez rośliny. Jednak jego nadmierne spożycie jest niekorzystne dla naszego zdrowia. Cukier tuczy, kradnie z organizmu ważną witaminę B1, ponadto odpowiedzialny jest za cukrzyce, arteriosklerozę, osłabienie
Błyskawiczne lody na patyku z mascarpone, musem i malinami - naturalna słodycz w pięknej formie dla całej rodziny!
Przygotowujesz soki i koktajle w domu? Lubisz eksperymentować z różnymi smakami? Świetnie! Sprawdź jednak, jak odpowiednio łączyć składniki, by zwiększyć przyswajalność zawartych w nich witamin i minerałów
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby