Naukowcy wykorzystali badania obrazowe, aby poraz pierwszy pokazać w jaki sposób fruktoza – tak często obecna w pożywieniu, wpływa na mózg wzmacniając nasze skłonności do objadania się
Otyli kierowcy (a szczególnie otyłe kobiety za kierownicą) są bardziej narażeni na śmierć w wypadkach samochodowych niż inni zmotoryzowani – ostrzegają naukowcy
Zrzucanie zbędnych kilogramów zajęło Ci sporo czasu i wysiłku. Kosztem w batalii o ładniejszą sylwetkę były godziny spędzone na siłowni, wyrzeczenia kulinarne i wreszcie się udało. Patrząc w lustro stwierdzasz – jestem z siebie zadowolona. Je
Dzięki podawaniu odpowiednich bakterii jelitowych można odchudzać się skuteczniej - informuje "New Scientist"
Celiakia to trwająca całe życie immunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu, białka zapasowego zawartego w zbożach. Co jeść, by być zdrowym?
Składniki: * woreczek ugotowanego na sypko ryżu * 4 ogórki konserwowe * 2 łyżki majonezu * 2 łyżki jogurtu naturalnego * 3 ugotowane jaja na twardo * grillowana pierś z kurczaka * puszka kukurydzy * pół kostk
Wszyscy wiemy, jak ważne jest zdrowe odżywianie. Równie ważne jest, abyśmy jedli posiłki co 3-4 godziny. Wpływa to pozytywnie na przemianę materii w naszym organizmie
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.